Polaroid Photo

Afbeeldingen van Hondenpoep

Hondenpoep

Want allemaal hebben we er wel eens last van.

Kies een bericht:

vr
21
mei '10

Kortrijk

Een viervoeter en zijn baasje hebben nu geen uitvlucht meer. Bij de nieuwe afvalbakken voor hondenpoep in Kortrijk zijn de zakjes volledig gratis.
Kortrijk laat nieuwe afvalbakken voor hondenpoep installeren en bijna de helft van het aantal hondentoiletten in Kortrijk en in de deelgemeenten ruimt dit jaar plaats voor afvalbakken, vaak met een verdeler van zakjes.

‘Hondenpoepzakjes met drollen worden vaak achtergelaten in hondentoiletten en dat is niet de bedoeling’, zegt milieuschepen Stefaan Bral (CD&V) van Kortrijk.

Verkeerd gebruikt

Verder verdwijnt 1 op 3 van de hondentoiletten omdat die verkeerd gebruikt worden door te sluikstorten of kattenbakvullingen achter te laten. Een kwart van de toiletten wordt weer opgeknapt. Ze worden correct gebruikt en kunnen dus blijven bestaan. Het project zal 30.000 euro kosten.

Er wordt straks strenger opgetreden tegen hardleerse hondenbezitters. Wie hondenpoep achterlaat, riskeert een gemeentelijke administratieve boete tot 250 euro.

‘Dat de hondenpoepzakjes gratis zijn, brengt misschien iemand in de verleiding om de zakjes mee te nemen. Dat probleem valt echter wel mee’, zegt de co√∂rdinator van leefmilieu Yves Baptiste.

Boetes

‘Elders zijn dergelijke nieuwe afvalbakjes al gebruikt en eigenlijk is het misbruik niet zo groot. Hardleerse hondenbezitters gaan in de toekomst wel harder aangepakt worden. Zo zijn er de GAS-ambtenaren die boetes kunnen uitschrijven. Zwerfvuil en hondenpoep scoren hoog wat betreft de ergernis van de bevolking. Achterlaten van hondenpoep wordt daarom beschouwd als sluikstorten. Iedereen die met een hond op stap is moet een zakje kunnen tonen. Wij blijven de situatie op de voet volgen omdat de intercommunale Imog ons dat vraagt. Ze hebben interesse in onze aanpak. Onze parken proberen we vrij te houden van allerlei vuiligheid. ‘

1 Reactie »

1 reactie » op “Kortrijk”

  1. Tine De Clercq zegt:

    Ik vind het maar normaal dat de hondenpoep op geruimd wordt. Zieke hondenpoep maakt gezonde dieren ziek. blijkbaar zijn er baasjes die dit vergeten.

Plaats een reactie