Polaroid Photo

Afbeeldingen van Hondenpoep

Hondenpoep

Want allemaal hebben we er wel eens last van.

Kies een bericht:

do
27
mei '10

Ninove

Hondenbezitters in Ninove ruimen zelf de hondenpoep en urine van hun hond op. Dat is dan ook het uitgangspunt en uiteindelijke doel van de stad.

Jammer genoeg houdt niet elke hondenbezitter zich aan deze regels, met alle vervelende gevolgen van dien. Hondenpoep ontsiert voetpaden en grasvelden, het stinkt en je kan het ongewenst mee naar binnen brengen als je er in trapt. Nochtans is het voor iedereen toffer als voetpaden, pleinen, speelvelden, grasveldjes,… schoon en hondenpoepvrij zijn! De stad legt dan ook de verantwoordelijkheid bij de baasjes van de honden voor het hondenpoepvrij houden van de stad. Het is immers aan de eigenaar van de hond om er voor te zorgen dat zijn hond zijn boodschap op de daarvoor aangewezen plaats achterlaat, óf om de hondenpoep en/of urine te verwijderen!

Opruimen verplicht

De stad maakte het opruimen van hondenpoep verplicht via een gemeentelijke administratieve sancties (geen verplichting in de hondentoiletten). Voor het niet opruimen van hondenpoep kan de boete oplopen tot 250 euro. De politie controleert de begeleiders van honden, spreekt hen aan, geeft een folder en een boete aan zij die betrapt worden op het niet opruimen van de hondenpoep van hun hond.

1 Reactie »

1 reactie » op “Ninove”

  1. Zilvervis zegt:

    Wie echt alles wil weten over de risico’s voor de gezondheid, leze dit artikel:
    http://zilvervis.net/2012/11/12/een-giftige-kringloop-geen-poep-zo-vies-als-hondenpoep/

Plaats een reactie